Jobcenter København

Da jobcenteret sagde undskyld

Jeg har flere gange overvejet forskellen på at beklage og på at undskylde. Det betyder det samme, men der er alligevel en forskel.

Kommuner beklager hellere end undskylder, når en forvaltning har klokket i det.

Derfor blev jeg positivt overrasket, da Høje Taastrup Jobcenter gav mig en regulær undskyldning.

Sagen startede tilbage i januar, da mit vikariat i Jobcenter København udløb, og jeg selv måtte stille op i mit lokale jobcenter og melde mig ledig.

Her spurgte jeg til muligheden for et job med løntilskud i kommunen og fik svaret, at jeg skulle være ledig i mindst seks måneder, før jeg var berettiget til et løntilskudsjob i det offentlige.

Svaret var direkte forkert i forhold til de gældende regler, og jeg klagede over at blive vildledt i stedet for at blive vejledt.

Den sjældne undskyldning

Svaret på min klage kom små tre måneder senere, og det var ikke en beklagelse, men en uforbeholden undskyldning. Du kan læse brevet fra Høje Taastrup Jobcenter nederst i blogindlægget.

Jeg fandt heldigvis hurtigt et ordinært arbejde og behøvede ikke jobcenterets hjælp med et job med løntilskud. Og præcis i dag er jeg startet i nyt job på min gamle arbejdsplads i Jobcenter København.

I den forbindelse er det vigtigt at nævne, at jeg som sagsbehandler i et jobcenter heller ikke er perfekt – såvel som ingen af mine kollegaer er det. Vi begår fejl som den, jeg selv løb ind i som ledig i Høje Taastrup.

Klag, hvis der er noget at klage over

Mit bedste råd til dig er derfor at klage, hvis du mener, at dit jobcenter har truffet en forkert afgørelse i din sag.

Det er din ret at få kommunen til at kigge på afgørelsen én gang til, og får du ikke medhold i din klage, bliver den sendt videre til Ankestyrelsen, der er landets øverste klageinstans. Her bliver din sag vurderet i forhold til loven og ikke i forhold til eventuelle lokalpolitiske interesser.

Men før du sender en klage til jobcenteret, bør du kigge ind i dig selv og overveje følgende:

Er du bare sur over, at kommunen har truffet en afgørelse, der går dig imod?
Eller mener du virkelig, at kommunen har truffet afgørelsen på et forkert grundlag?

Der er trods alt ingen grund til at spilde din tid på at vente på behandling af din klage, hvis du bare er sur.

Svar på klage fra Høje Taastrup Jobcenter

Skriv en kommentar