Pressenævnet afviser klage fra Foreningen Far

Foreningen Far truer journalisters ytringfrihed

Foreningen Far havde ikke held med at lukke munden på journalist Ditte Giese fra Politiken. Pressenævnet afviser foreningens klage over dette tweet, som journalisten skrev i sommer:

Jesper Lohse, formanden (eller farmanden) for Foreningen Far, er rimelig medievant, og han ved godt, at Pressenævnet ikke kan bruges til at klage over, hvad brugerne på Twitter eller Facebook skriver.

Nævnet har da også afvist klagen af samme årsag.

Derfor kan Lohses klage til Pressenævnet kun anses som en trussel mod Ditte Gieses personlige ytringsfrihed.

Ditte Giese er debatredaktør på Politiken. Det er blandt andre hende, som udvælger de indsendte debatindlæg, der bliver udgivet i den trykte avis og på nettet.

I begyndelsen af oktober har Susanne Staun et debatindlæg i Politiken om voldsramte mødre og børn i skilsmisse, og jeg har et indlæg i avisen om, hvordan fædrerettighedsbevægelsen har gjort børn til en præmie, man kan vinde i fogedretten.

I samme periode afviser Politiken at bringe et debatindlæg fra Foreningen Far forfattet af Jesper Lohse. Det afføder denne harske pressemeddelse fra Foreningen Far:

Foreningen Far pressemeddelse

Klagerne til Politiken og Pressenævnet ligner et vendetta mod Ditte Giese, fordi hun skrev overstående tweet. Fordi sådan gør farmand Lohse hver gang, nogen skriver kritisk om Foreningen Far.

Alle kritikere får en sag hos Pressenævnet, politiet eller Interpol(?) – alt sammen i et forsøg på at intimidere eller skræmme os fra at fortælle sandheden om den lille fædrerettighedsklub.

Foreningen Far har nemlig kun 1.300 medlemmer bestående af forsmåede fædre og medløbende papmødre. Og i betragtning af foreningens beskedne størrelse, får den al for meget taletid i medierne og hos politikerne.

Politiken afviser hundredevis af debatindlæg hver uge, så det er som at høre en loppe gø, når Jesper Lohse puster sig op og klager over, at Politiken afviste hans debatindlæg.

P.S. Det var i øvrigt ikke Ditte Giese, der afviste Jesper Lohses debatindlæg. Hun har ikke engang læst det, oplyser hun i en email til mig. Det har jeg til gengæld, og jeg kan godt forstå, at Politiken ikke ville bringe det.

Her kan du læse Jesper Lohses klage til Pressenævnet. Og her kan du læse Pressenævnets kendelse i sin fulde længde.

One thought on “Foreningen Far truer journalisters ytringfrihed

  1. Jeg var selv medlem af FF. Jeg skulle bl.a. bruge en advokat, som var vant til børnesager. Det kunne de ikke hjælpe mig med. Og deres råd var intet værd. De er ubrugelige.

Skriv en kommentar